nieuws

Ohra kiest voor restitutiepolis

Archief

In het nieuwe zorgstelsel kiest Ohra voor een restitutiepolis om verzekerden keuzevrijheid te bieden. De restitutiepolis komt overeen met de huidige particuliere polis. 

Ohra maakt met zoveel mogelijk zorgverleners contractafspraken over prijs, kwaliteit en administratieve processen bij declaraties. Zo wordt aan de zorgverleners gevraagd rechtstreeks bij de maatschappij te declareren, zodat verzekerden de nota’s niet hoeven voor te schieten.
Bij gecontracteerde zorg kan de Ohra-verzekerde rekenen op volledige vergoeding, conform de dekking van de polis. Bij niet-gecontracteerde zorg worden de kosten tot een bepaald maximum vergoed. De gecontracteerde zorgverleners en de maximumtarieven staan vanaf januari op de website van Ohra vermeld.
 

Reageer op dit artikel