nieuws

Ohra goedkoopste na verlaging tarieven consumptief krediet

Archief

Ook na de jongste (wettelijke) verlaging van de maximum tarieven voor consumptief krediet is Ohra de goedkoopste aanbieder in de markt voor bedragen groter dan f 1.000.

Dit blijkt uit een onderzoek door bureau voor financiële research MoneyView Nederland onder 26 aanbieders.
Ohra brengt voor zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet van meer dan / 5.000 een tarief van 9,2% per maand in rekening, ongeacht de looptijd. De direct writer is daarmee veruit de laagste in de markt en de enige die uniforme percentages hanteert zonder rekening te houden met het soort consumptief krediet.
Andere aanbieders van persoonlijke lening of doorlopend krediet hanteren diverse percentages, oplopend tot het wettelijk toegestane maximum, zoals steevast bij de ABN Amro-dochters Finata en IDM, en de ING-dochters NVB en Welvaert.
Bij een persoonlijke lening van 10.000 (36 maanden) lopen de tarieven uiteen van 10,4% (CVB) tot 13,9% (Direktbank, Midden Nederland, en dochters ABN Amro en ING) en bij een lening van 50.000 (60 maanden) van 9,7% (Kredietbank Amsterdam) tot 11,8% (dochters ABN Amro en ING, Midden Nederland).
Bij een doorlopend krediet van meer dan 10.000 tot 15.000 variëren de tarieven van 9,9% (Centraal Beheer/AVCB) tot het maximum van 13,4%) en bij meer dan 50.000 van 9,7% (Kredietbank Amsterdam) tot het maximum van 12,1%.

Reageer op dit artikel