nieuws

Ohra en VGZ in zee met ANWB

Archief

De ANWB heeft een nieuwe doorlopende reisverzekering die is afgestemd op de zorgverzekeringen van Ohra en VGZ.

De ANWB heeft voor deze collectiviteit voor de leden 5% korting bedongen op de basisverzekering van Ohra en VGZ. Bij andere collectiviteiten wordt vaak 10% korting gegeven op de basisverzekering, maar de ANWB staat op het standpunt dat door deze samenwerking nu ook particulieren in aanmerking komen voor een korting op de basisverzekering. “Alle korting helpt”, aldus de ANWB.
De doorlopende reisverzekering met de korting van 5% op zowel de ziektekostenverzekering als de reisverzekering kan alleen gesloten worden als het ANWB-lid al verzekerd is bij Ohra of VGZ, dan wel wil overstappen naar een van deze verzekeraars.
Grootste voordeel van deze samenwerking zou zijn dat de vakantieganger maar één keer betaalt voor de dekking van de medische kosten in het buitenland. “Daarnaast is bij een reisverzekering sprake van dubbele dekkingen. Dat was zeker het geval op de werelddekking. Dat hebben we nu tot een minimum kunnen beperken”, aldus een woordvoerder van de ANWB.
De keuze voor VGZ is volgens de ANWB een logische. “Ons personeel is collectief verzekerd bij VGZ. Met Ohra hebben we al een relatie via de alarmcentrale, dus ook daar was de link snel gelegd.”
Nieuwe klanten
VGZ hoopt met de samenwerking nieuwe klanten binnen te halen. “De ANWB heeft een enorme klantenkring en door deze samenwerking hopen wij daar een deel van binnen te halen”, aldus woordvoerder Bert Rensen.
“Een korting van 5% is niet niks. Het is verkeerd om te denken dat in een collectiviteit iedereen automatisch 10% korting krijgt. Dat is gebonden aan voorwaarden. Dat kan schaalgrootte zijn of activiteiten op het terrein van verzuimreductie.”

Reageer op dit artikel