nieuws

Ohra en Kruidvat in tandartspolis

Archief

Drogisterijketen Kruidvat, onderdeel van A.S. Watson, heeft een tandartsverzekering geïntroduceerd waarbij Ohra Ziektekosten de risicodrager is. De polis is los te sluiten van de huidige zorgverzekering.

Naast de brochures voor auto-, woon-, huisdier- en doorlopende reisverzekering ligt nu ook de tandartsverzekering in de schappen. Eerder al bood de drogisterij een krediet aan in samenwerking met Royal Bank of Scotland.
Met de tandartspolis richt Kruidvat zich op mensen die alleen een basisverzekering hebben of een aanvullende verzekering maar dan zonder tandartsdekking. Voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar bedraagt de maandpremie _ 4,95. Dertigplussers betalen _ 2 meer per maand. Snelle beslissers ontvangen een waardebon voor een elektrische tandenborstel.
De maximale vergoeding per jaar bedraagt _ 150. Gedekt zijn de standaardbehandelingen, zoals gebitscontrole, -reiniging, verdoven, vullingen en foto’s. Ook het trekken van verstandskiezen en een wortelkanaalbehandeling zijn gedekt op de polis. Niet gedekt zijn kronen, bruggen en orthodontie.
Nog twee varianten
Uit de polisvoorwaarden blijkt dat er nog twee andere varianten zijn met een maximale vergoeding van _ 250 dan wel _ 500. “Deze zullen in de nabije toekomst worden aangeboden, maar zijn alvast in de polisvoorwaarden opgenomen omdat dat een statisch document betreft . De bijbehorende premies worden op korte termijn bekend, maar niet actief gecommuniceerd. We geven de premies als er naar gevraagd wordt”, aldus Ohra.

Reageer op dit artikel