nieuws

Ohra doet al zaken met vijftig tussenpersonen

Archief

Er zijn al vijftig assurantietussenpersonen die gelden van klanten inbrengen in beleggingsfondsen van Ohra.

De Arnhemse direct-writer maakte begin dit jaar bekend het product ‘beleggingsfondsen’ via het intermediair te willen gaan verkopen; op verzoek van datzelfde intermediair. Volgens directeur Beleggingen Jacco Aardoom is zijn afdeling vanaf maart operationeel voor tussenpersonen.
Aardoom: “Met vijftig tussenpersonen heeft Ohra inmiddels een contract als remisier gesloten. We hebben nu twee mensen in dienst die gesprekken met potentiële remisiers voeren; daar zal binnenkort een derde man bijkomen.” Aardoom is tevreden over de belangstelling, maar benadrukt dat de samenwerking met het intermediair “nu pas in de uitbouwfase komt”.
Waarschuwing
In januari reageerde tussenpersonenorganisatie NVA positief op het voornemen van Ohra. “Ohra heeft ontdekt dat het intermediair bij uitstek een geschikt kanaal is voor de distributie van haar producten”, zo luidde het enthousiaste onthaal.
Collega NBVA was minder optimistisch. “Wij waarschuwen het intermediair voor de mogelijkheid van rechtstreekse benadering van hun klanten door Ohra. Het blijft tenslotte een verzekeraar met een geweldige dm-kracht.”
Volgens Ohra-directeur Aardoom wordt over de verkoop van verzekeringen via het intermediair nog niet nagedacht. “Het kan nu nog niet. Als tussenpersonen wordt ingeschakeld, dan zullen we eerst wat aan de marges en de prijs van onze producten moeten gaan doen. Maar natuurlijk is het logisch dat Ohra daarover gaat nadenken. Zeker als het intermediair veel met onze beleggingsfondsen gaat doen.”

Reageer op dit artikel