nieuws

Ohra-belang in De Groeibelegger

Archief

Onafhankelijk bemiddeling in beleggingsfondsen. Die markt is onlangs, met hulp van verzekeraar Ohra, betreden door De Groeibelegger.

De Groeibelegger legt zich toe op de bemiddeling in beleggingsfondsen voor particulieren. De beloning vindt plaats in de vorm van provisie, te betalen door de fondsen.
Het bedrijf is opgezet met financiële steun van Ohra, dat een krap meerderheidsbelang in De Groeibelegger heeft. Directeur Thierry Holtkamp benadrukt dat van afhankelijkheid in de praktijk geen enkele sprake is. “Nee, dan was ik hier niet eens aan begonnen. Ik wil mensen van een goed advies voorzien en mezelf nog wel in de spiegel durven aankijken. Momenteel bemiddelen we in een kleine 150 beleggingsfondsen, en daar zitten er drie van Ohra bij.”
Het hoofdkantoor van De Groeibelegger is gevestigd in Duiven. In Arnhem en Eindhoven zijn winkels gevestigd. Op de rol staan winkels in Leiden en Amersfoort. “Als de formule aanslaat, willen we dat gaan uitbouwen. Wellicht dat we in een later stadium, in het kader van financiële planning, ook in verzekeringen en hypotheken gaan bemiddelen.”
De Groeibelegger telt nu twaalf werknemers. Holtkamp werkte eerder voor de verzekeraars Delta Lloyd en Ohra en was laatstelijk verbonden aan Garant Invest, een bedrijf dat beleggingsproducten onder de aandacht brengt van het assurantie-intermediair.

Reageer op dit artikel