nieuws

Offertegegevens auto binnen enkele seconden

Archief

Centraal Beheer heeft forse tijdwinst kunnen boeken als het gaat om telefonische offertegesprekken voor autoverzekeringen. De direct-writer heeft een online-verbinding met RAI Datacentrum in Amsterdam.

Per jaar zegt Centraal Beheer meer dan tienduizend telefoongesprekken te voeren met consumenten over het uitbrengen van een offerte voor een autoverzekering. Met deze telefoongesprekken is gemiddeld enkele minuten gemoeid, waarvan anderhalve minuut voor het opzoeken van de (dag)waarde van tweedehands auto’s.
De online-verbinding met het RAI Datacentrum maakt het nu mogelijk dat de medewerkers van de direct-writer zelf niet langer de gegevens van de auto hoeven op te zoeken, maar kunnen volstaan met het intoetsen van het kenteken van de auto.
Via het Atriserv-netwerk krijgen de medewerkers een rechtstreekse toegang tot het Datacentrum, waarin de gegevens van alle auto’s zijn opgeslagen. Binnen enkele seconden verschijnen het merk, type, bouwjaar en de cataloguswaarde van de auto op het beeldscherm, een tijdsbesparing van veertig procent, aldus Centraal Beheer.

Reageer op dit artikel