nieuws

Obvion biedt risicoverzekering van Interpolis voor niet-rokers

Archief

Geldgever Obvion biedt hypotheekklanten nu ook de mogelijkheid om een overlijdensrisicopolis te sluiten tegen niet-rokerstarieven. De polis is van Interpolis, dat sinds augustus onderscheid maakt tussen rokers en niet-rokers.

Volgens Obvion kunnen de premies voor een overlijdensrisicopolis tegen niet-rokerstarieven tot 40% lager uitpakken. Overigens meldt de Rabobank-dochter, waarin pensioenfonds ABP nog een belang heeft van 30%, dat klanten niet verplicht een Interpolis-risicoverzekering hoeven te sluiten. “Het is één van de opties. Er is geen sprake van koppelverkoop en de klant is vrij om de voor hem of haar geschikte verzekering te kiezen.” Interpolis is de eerste grote verzekeraar die in de premiestelling onderscheid maakt tussen rokers en niet-rokers.
Switchhypotheek
Obvion blijkt overigens begin dit jaar de hybride Switchhypotheek uit de markt te hebben gehaald. “Die werd nauwelijks verkocht. Er zijn er misschien een tweeduizend gesloten”, aldus marketingdirecteur Douwe Dijkstra. De Switchhypotheek werd in 2002 geïntroduceerd, maar inmiddels blijkt de rage van de hybride spaar-beleggingshypotheken te zijn overgewaaid. “Mensen kiezen nu liever voor óf sparen óf beleggen. En straks komt er met het banksparen een derde mogelijkheid bij. Wij hebben ervoor gekozen om te stoppen met het hybride product en te gaan werken aan een bankspaar-hypotheek. Die hopen we begin 2008 te introduceren.” Volgens Dijkstra is marktbreed sprake van een sterke afname van de verkoop van hybride hypotheken.

Reageer op dit artikel