nieuws

OBP en TBF slaan handen ineen met nieuwe franchiseformule

Archief

Intermediairbedrijf OBP Groep gaat in samenwerking met TBF Assuradeuren een franchiseformule opzetten, die nog voor de zomer van start moet gaan. Het doel is onder meer om de talrijke leads te gaan verwerken die nu worden verzameld, maar onvoldoende opgevolgd kunnen worden.

OBP Groep, in 2006 goed voor ruim _ 9 mln provisieomzet, is gevestigd in Houten en haalt online klanten binnen via sites als Bkrdesk.nl en Expiratieshop.nl. Daarnaast is inkoopcombinatie ATP Hypotheken onderdeel van de groep. De leads die via de sites binnenkomen, vormen de aanleiding voor het opzetten van een eigen franchiseketen. Met de eigen adviestak kan OBP het aanbod aan leads niet meer verwerken. “Er vindt al enkele jaren een verschuiving plaats naar internet”, zegt directeur Erik Jan Visser. “Daar zie je een driedeling: producten die volledig online kunnen worden gesloten, producten waarbij online communicatie nodig is en producten die persoonlijk advies nodig hebben. Als je heel actief aan de slag gaat met internet, kun je niet alle ballen in de lucht houden. Onze bestaande portefeuille is lastig te beheren, daarom willen wij dat overlaten aan de franchisenemers.” Die krijgen een startportefeuille, die wordt samengesteld uit portefeuilles die door OBP en TBF worden beheerd. “Dat onderscheidt ons van andere concepten, waar je vaak zelf je portefeuille moet opbouwen”, zegt Visser.
De nieuwe keten streeft in eerste instantie naar dertig kantoren, die landelijk verspreid aan de slag gaan.
TBF
Het in Maassluis gevestigde TBF zal de back- en midofficewerkzaamheden voor het schadegedeelte gaan doen. “Ook brengen wij portefeuilles in bij de franchiseorganisatie, zoals de particuliere schadeportefeuille van Randstad, die wij onlangs hebben overgenomen. Wij merken ook dat particuliere portefeuilles op een andere manier bewerkt moeten gaan worden, met een combinatie van internet en persoonlijke betrokkenheid van een adviseur”, zegt directeur Sander Franken. Of TBF zelf ook als aandeelhouder zal deelnemen in de franchiseformule, is nog onderwerp van gesprek.

Reageer op dit artikel