nieuws

NZA onderzoekt keuze voor gezondheidscentra

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit gaat onderzoeken hoe verzekeraars patiënten beïnvloeden in hun keuze voor een zorginstelling of arts.

“Wij willen een analyse maken wat er op de markt gebeurt aan keuzeondersteuning”, aldus de NZA. “En welke rol de verzekeraar daar in speelt.”
De NZA heeft in het eerste jaar van de nieuwe zorgverzekeringswet nauwelijks gekeken naar dit nieuwe fenomeen. “En het zou voor het systeem goede effecten kunnen hebben, zolang de patiënt maar vrij gelaten wordt in zijn keuze voor een polis”, aldus de NZA.
Het recentelijk aangekondigde initiatief van Menzis voor het opzetten van commerciële gezondsheidcentra wordt door de NZA meegenomen in het onderzoek dat in maart komend jaar klaar moet zijn. “Maar ook andere initiatieven van verzekeraars worden er in meegenomen.”

Reageer op dit artikel