nieuws

NZA kritisch bij nóg een zorgfusie “Momenteel zijn er vier grote

Archief

en een paar kleinere zorgverzekeraars en valt er naar mijn overtuiging nog genoeg te kiezen

Maar de grens is wel in zicht”, zegt Frank de Grave, voorzitter van zorgwaakhond NZA in de Staatscourant van 26 oktober. “Als wij de NMA zouden moeten adviseren over nog een fusie bij een grote verzekeraar, dan zullen we daar zeer kritisch naar kijken.” Verder stelt De Grave dat de markt tussen verzekeraars en zorgaanbieders niet goed loopt. “De meeste verzekeraars kopen bij de meeste zorgaanbieders nog alles in. Dat schiet niet op; verzekeraars moeten kritisch worden en bij de goede aanbieders meer en bij de minder goede minder inkopen. Dit moeten we stimuleren door allerlei vereveningsconstructies die er zijn minder soepel te maken. Nu maakt het allemaal niet zo uit of je het goed doet of niet: het wordt toch met elkaar verrekend”, aldus De Grave.

Reageer op dit artikel