nieuws

NVM-kantoren profileren zich ook als ‘Garantiemakelaars’

Archief

Acht NVM-makelaars o/g hebben hun krachten gebundeld in de Stichting de Garantiemakelaar, een organisatie die deelnemende bedrijven ondersteuning verleent op het gebied van marketing, verkoop en management.

De initiatiefnemers tot de oprichting van Stichting de Garantiemakelaar zijn NVM-leden die tevens zijn aangesloten bij de franchise-organisatie Huis & Hypotheek. Zij vinden, dat het lidmaatschap van de NVM geen mogelijkheid biedt om zich te onderscheiden. “In iedere stad is het merendeel van de makelaars lid. De NVM biedt de leden geen onderscheidend karakter, c.q. concurrentie-kracht”, zeggen de initiatiefnemers. De acht NVM-kantoren willen zich profileren als makelaars die ‘garanties en zekerheid’ verschaffen bij de aan- en verkoop van de woning.
De keten telt nu 23 NVM-kantoren met in totaal 56 (neven)vestigingen in het gehele land. Onder de deelnemers – met tussen haakjes het aantal vestigingen – zijn grote NVM-makelaars als Boelens Jorritsma (6), Drieman (3), Van Ende (3), Ooms (5), Van Overbeek (3), Schoeman (8), en Vlieg (5). De verwachting is dat circa 100 kantoren zich zullen aansluiten bij Stichting Garantiemakelaars.
Toetredende NVM-kantoren moeten voldoen aan diverse voorwaarden, waaronder: minimaal vijf jaar ervaring, minimaal 5% van kostenbudget besteden aan marketing en marktbewerking, minimaal 100 tot 150 transacties per jaar in werkgebied tot zo’n 100.000 inwoners.
De ‘Garantiemakelaars’ krijgen ondersteuning op het gebied van marketing en management van Bureau MeMo in Heerenveen dat ook als secretariaat van de stichting dienst doet.
Deelnemers betalen een entreegeld van f 6.000 per hoofdvestiging en f 3.000 per nevenvestiging, en daarna een jaarlijkse contributie ter groote van dezelfde bedragen. Verder wordt een jaarlijkse bijdrage in de kosten van promotionele activiteiten verwacht van f 6.000 tot f 10.000 per hoofdvestiging, en f 3.000 tot f 5.000 per nevenvestiging.

Reageer op dit artikel