nieuws

NVG start directe verkoop via Internet

Archief

Deze week is Aegon-dochter NVG van start gegaan met de verkoop van natura-uitvaartprodukten via Internet. Klanten kunnen deze verzekering aanschaffen zonder daarvoor een (papieren) aanvraagformulier in te vullen. Het versturen van een e-mail is genoeg.

NVG is hiermee de eerste verzekeraar die een verzekeringsprodukt met doorlopende premie verkoopt via het world wide web. Tot nog toe was het slechts mogelijk om aflopende reisverzekeringen (o.m. Ohra en Postbank) vanachter de pc aan te schaffen.
Eenmaal op de NVG-site (www.nvg.nl) aangekomen, kan de consument kiezen uit diverse soorten van informatie. Het meest interessant is de mogelijkheid om een premieberekening uit te voeren.
Na het invullen van het scherm waarop diverse keuzes voor de uitvaart staan vermeld (koffie met of zonder broodje, twee of drie volgauto’s, etc.), wordt automatisch de prijs van de uitvaart berekend. Vervolgens is het mogelijk om op het scherm de bijbehorende premie uit te rekenen, een aanvraagformulier in te vullen en per e-mail te verzenden. Zodra de eerste premiebetaling bij NVG binnen is (of op de gewenste latere datum), gaat de dekking in.
Als de klant dit wenst, kan ook van een papieren aanvraagformulier gebruik worden gemaakt. Dit formulier wordt vanuit de site afgedrukt op de printer van de bezoeker.
Volgens mevrouw D. Boonstra, projectleider bij NVG, verwacht de maatschappij nog niet veel produktie via het world wide web te maken. “Belangrijker is, dat we nu alvast ervaring opdoen met dit medium”. Mede daarom verwacht zij ook niet dat de andere verkoopkanalen van NVG en Aegon problemen zullen hebben met de nieuwe activiteit. “Het is een extra medium, het is er nou eenmaal en daar zullen we allemaal aan moeten wennen”.
Zowel NBvA als NVA tonen zich niet geschokt door de nieuwe verkoopmethode van NVG. “Wij verwachten niet dat Aegon met NVG op Internet een proefballonnetje oplaat om te kijken hoe de markt reageert”, aldus de NVA.

Reageer op dit artikel