nieuws

NVG neemt uitvaart- portefeuille Levob over

Archief

Aegon-dochter Nederlandse Verzekeringsgroep (NVG) neemt de portefeuille van Levob Uitvaartverzekeringen over. NVG nestelt zich daarmee stevig op de derde plaats van uitvaartverzekeraars. Het lijkt het begin van meer fusies en overnames in de uitvaartbranche.

NVG boekte in 1995 voor uitvaartverzekeringen een premie-inkomen van f 27 mln (inclusief dochter Memento Mori). Ultimo 1995 had de Groningse verzekeraar 400.000 uitvaartverzekerden in de boeken staan, ongeveer net zoveel als concurrent AVVL.
Met de overname van Levob Uitvaart neemt NVG stevig de derde plaats in handen. Levob Uitvaart, een pure intermediairmaatschappij, was in 1995 goed voor f 6,7 mln premie-inkomen en 53.600 verzekerden.
Expansiedrang
NVG moet alleen de uitvaartverzekeraars Dela (bijna twee miljoen verzekerden en fusiepartners Monuta/Nuva (ruim 900.000 verzekerden) nog voor zich dulden.
NVG-directievoorzitter Jan Vooys steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vooys “De Levob-portefeuille zorgt voor een goede geografische aanvulling en versterkt onze positie bij het intermediair. Deze overname is een belangrijke aanvulling op onze activiteiten. Maar onze expansiedrang is groot. We willen in de race om de top-3 van uitvaartverzekeraars blijven. Verdere overnames sluiten we niet uit.”
Levob
De verkoop van de uitvaartportefeuille door Levob past in de nieuwe strategie. Bestuursvoorzitter Bert Lugtigheid zei in 1995 al dat Levob zich zou gaan richten op inkomensvervangende verzekeringen.
Lugtigheid is die mening nog steeds toegedaan. “Daar liggen voor onze onderneming veel kansen. Niet in de uitvaartbranche.”
De verkoop heeft geen nadelige gevolgen voor de zes medewerkers die fulltime werken voor Levob-uitvaartverzekeringen. Zij worden elders binnen Levob Verzekeringen BV ondergebracht.
NVG-directievoorzitter Jan Vooys…ambitieus…

Reageer op dit artikel