nieuws

NVG bouwt uitvaart- netwerk verder uit

Archief

De Nederlandse Verzekeringsgroep (NVG) gaat het netwerk van geselecteerde tussenpersonen voor de verkoop van uitvaartverzekeringen verder uitbreiden.

Met name door het UitvaartZorg-product is NVG de laatste jaren meer en meer met tussenpersonen gaan samenwerken. Momenteel wordt met ruim 35 kantoren intensief en een hondertal kantoren regulier samengewerkt. NVG wil toe naar een landelijk dekkend netwerk van 75 grote tussenpersonen waarmee intensief wordt samengewerkt.
In het personeelsblad ‘Inter Aegon’ gaat Riekus van der Til, verantwoordelijk voor de verkooporganisatie bij NVG, in op de voordelen van verkoop via het intermediair. “Uitvaartverzekeringen lenen zich voor een vlotte afzet, bijvoorbeeld via mailacties. Het intermediair kan via dit product de relatie met de klant verstevigen.”
“Daarnaast verschuift het zwaartepunt zich in de uitvaartbranche van uitkeringen naar het zorgaspect. De persoonlijke invulling van de uitvaart wordt steeds belangrijker. Daarvoor kunnen klanten hun tussenpersoon goed inschakelen.”
De in uitvaart gespecialiseerde loondienstorganisatie van NVG zal in de loop van dit jaar ook gaan groeien, van negen naar 25. De Aegon-dochter wil de buitendienst überhaupt gaan uitbouwen. Het huidige aantal van 120 adviseurs moet eind 1997 zijn gegroeid naar 140 à 150.

Reageer op dit artikel