nieuws

NVB/Vola komt met beleggingskrediet

Archief

NVB en Vola (onderdeel van ING) hebben een beleggingskrediet op de markt gebracht; een combinatie van een doorlopend krediet en een beleggingsproduct.

De ING-dochters presenteren het nieuwe product beide onder een andere naam: NVB noemt het Euro Effectplan en zuster Vola spreekt van Euro Groeiplan.
Het financieringsproduct is gebaseerd op het principe van geleend aflossen met een belegging. Een gedeelte van het krediet (minimaal 30% van de limiet) wordt belegd in het Insinger Euromix Fund. De rest is vrij te besteden. De opbrengst van de belegging wordt gebruikt om de lening af te lossen. “Door het fondsrendement en de herbelegging van het dividend wordt er voldoende vermogen opgebouwd om uw lening af te lossen”, zo verzekert NVB in de folder.
Provisie
Tijdens de looptijd betaalt men alleen rente. Is er onvoldoende vermogen opgebouwd, dan wordt de opnamemogelijkheid na verkoop va de participaties geblokkeerd en betaalt men 1,5% van de limiet voor rente en aflossing.
“Het is een maatwerkproduct dat de flexibiliteit van een doorlopend krediet combineert met de voordelen van aandelenlease”, zo typeert NVB/Vola het nieuwe product. Het intermediair strijkt naast de doorlopende provisie over het leendeel, nog eens 2% initiële provisie over de nettobelegging op.
Gimmick
“De insteek, ‘geleend geld aflossen met een belegging’ is uniek; het ei van Columbus”, aldus de ING-labels. NVB/Vola liet de mailing naar het intermediair dan ook vergezeld gaan van een aardige gimmick; een zogenaamde PageUp (waar een velletje papier op een bureau in kan ‘staan’), in de vorm van een ei. Tijdens speciale ‘infolunches’ in het land wordt het intermediair verder ingelicht. De tussenpersoon kan er ook voor kiezen om zich op zijn eigen kantoor te laten informeren.

Reageer op dit artikel