nieuws

NVA wil langere opzegtermijn eigenrisicodragerschap WGA

Archief

De NVA heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) verzocht de opzegtermijn voor het eigenrisicodragerschap voor de WGA met minimaal een maand te verlengen tot 1 november.

In het kader van de WGA-regeling (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) kunnen vanaf volgend jaar alle werkgevers ervoor kiezen eigenrisicodrager te worden. Werkgevers die eigenrisicodrager willen worden, moeten vóór 1 oktober opzeggen bij het UWV. Volgens de NVA komt de termijn van advisering voor het intermediair ernstig in de verdrukking, nu het UWV (in afwachting van relevante informatie van het ministerie) nog geen minimum- en maximum premie heeft vastgesteld en verzekeraars op hun beurt wachten met het vaststellen van hun premies tot de UWV-premie bekend is.

Reageer op dit artikel