nieuws

NVA wil deponering van makelaarstitel

Archief

De NVA stelt alles in het werk om de titel ‘makelaar’ te behouden. De standsorganisatie heeft bij het Benelux Merkenbureau deponering aangevraagd van de titel ‘RegisterMakelaar in Assurantiën RMA’.

Bescherming van de makelaarstitel biedt de consument herkenbare waarborgen voor specifieke deskundigheid, meent de NVA. De tussenpersonenorganisatie beschouwt de beëdiging door de rechtbank van de makelaar als een objectieve toetsing van deskundigheid, inzicht, ervaring, integriteit en onafhankelijkheid.
Deze sterke behoefte aan kwaliteitsonderscheiding heeft de NVA doen aansporen om de makelaarstitel te behouden. Daartoe wordt de mogelijkheid van een erkenningsregeling onderzocht. De overheid vindt een eigen erkenningsregeling voor de bedrijfstak niet nodig.

Reageer op dit artikel