nieuws

NVA vraagt streng toezicht op uvi’s

Archief

De NVA heeft in een brief aan staatssecretaris Frank de Grave (Sociale Zaken) gevraagd om op korte termijn te zorgen voor regelgeving voor en toezicht op uitvoeringsinstellingen (uvi’s).

De NVA, al eerder op de bres voor een scherp toezicht op de uvi’s, is gealarmeerd door rapporten van het Ctsv. Volgens de uvi-toezichthouder is het niet ondenkbaar dat binnen publiek-private holdings kosten van de private poot worden afgewenteld op de publieke poot.
Eerder was al duidelijk dat uitwisseling van persoonsgegevens binnen de holdings mogelijk is. Verder geeft het Ctsv aan zijn toezichtstaak onvoldoende te kunnen vervullen.
De NVA maakt zich ernstig zorgen over deze vorm van oneerlijke concurrentie. “Het feit dat uvi’s in een overgangsfase (tot 2001) verkeren, mag niet leiden tot het aanwenden van publieke gegevens en middelen voor private activiteiten, oogluikend toegestaan door de politiek.”

Reageer op dit artikel