nieuws

NVA vindt provisie te hoog in modellen-De Ruiter

Archief

De NVA is het niet eens met de manier waarop de beloning voor het intermediair wordt weergegeven in de modellen-De Ruiter, die vóór eind deze maand door alle verzekerden met een beleggingspolis zijn ontvangen

” Verzekeraars brengen meer beloningskosten ten laste van de premie of beleggingen, dan aan beloning bij het intermediair terechtkomt.” Dat brengt de tussenpersoon in “een ongewenste positie”, aldus de NVA, die zegt te overleggen met verzekeraars over vernieuwing van de modellen. “Wij zullen de informatiemodellen op dit punt niet aanpassen”, laat het Verbond van Verzekeraars echter weten. “De kosten voor provisie zijn all-in; dat is niet hetzelfde als de afsluitprovisie. Die wordt in feite voorgefinancierd. De klant betaalt dit over een bepaalde periode terug via zijn premie. Hierbij wordt een renteopslag toegepast. De tussenpersoon kan aan de klant toelichten welk bedrag hij feitelijk aan provisie heeft ontvangen.”

Reageer op dit artikel