nieuws

NVA tekent voor kwaliteitsborging WFD

Archief

Om ervoor te zorgen dat haar leden beter kunnen voldoen aan de WFD-eisen, heeft de NVA een mantelovereenkomst gesloten met kwaliteitsborger Quality Care Financiële Branche.

Door de mantelovereenkomst krijgen de 750 leden van de NVA voordeel op een abonnement op de WFD-compliance-dienstverlening van Quality Care FinanciëleBranche.
Het abonnement omvat, naast informatie over wet- en regelgeving en protocollen voor een invulling van de open normen van de WFD, een persoonlijk bezoek van een kwaliteitsdeskundige die hun adviseert over de verplichtingen. “Vooral dat laatste is een belangrijke toegevoegde waarde”, vindt Ron van Kesteren, directeur van Quality Care FinanciëleBranche. “Je merkt dat veel ondernemers waarde hechten aan het persoonlijke contact met een deskundige adviseur en met hem de WFD-eisen afstemmen op de specifieke situatie van hun onderneming.”
Quality Care FinanciëleBranche voert sinds augustus de werkzaamheden uit voor de Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening. Niveau WFD-compliance
NVA-directeur Niels Mourits is heel blij met de kansen die de mantelovereenkomst biedt aan de leden.Er is volgens hem echter ook nog een ander, breder belang: “Een goed niveau van WFD-compliance betekent dat de totale toezichtskosten in toom kunnen worden gehouden. Als de markt zelf initiatieven neemt om naleving te bevorderen, hoeft de toezichthouder minder op te treden.”

Reageer op dit artikel