nieuws

NVA stuurt Linschoten brief over positie bedrijfsverenigingen

Archief

De NVA heeft in een brief aan staatssecretaris Linschoten (sociale zaken en werkgelegenheid) ernstig bezwaar gemaakt tegen de toekomstige positie van bedrijfsverenigingen en uitvoeringsinstellingen.

“Wij achten het toestaan van het ontwikkelen van commerciële activiteiten door de uitvoeringsinstellingen op principiële en praktische gronden onjuist”, aldus de NVA. Kern van het principiële bezwaar: organisaties die wettelijke taken uitvoeren, zouden niet de mogelijkheid mogen hebben om in concernverband ook andere activiteiten uit te oefenen.
De praktische bezwaren van de NVA richten zich tegen het feit, dat niet uit te sluiten valt, dat ten behoeve van die andere activiteiten direct of indirect gebruik wordt gemaakt van de infrastructuur, middelen en gegevens die men verkrijgt op grond van de uitvoering van wettelijke taken.

Reageer op dit artikel