nieuws

NVA stelt WFD-dagen uit

Archief

De voor oktober en november geplande WFD-dagen van de NVA worden uitgesteld naar volgend jaar.

De reden is dat voor het Besluit Financiële Dienstverlening een uitgebreide procedure ingang wordt gezet, waardoor pas in het voorjaar hierover uitsluitsel komt.
“De WFD-dagen en de WFD Routeplanner zijn bedoeld om de leden te ondersteunen bij de aanvraag van de vergunning en het WFD-proof maken van het eigen kantoor. De inhoud zal dus zeer praktisch van aard zijn en daarom zullen we moeten wachten op het Besluit Financiële Dienstverlening alvorens de diverse onderdelen van het WFD-traject op detail kunnen worden ingevuld”, aldus NVA-directeur Niels Mourits.
De NVA verwacht ongeveer duizend kantoren te moeten klaarstomen voor de WFD. De bijeenkomsten zullen elk een dag in beslag nemen. De leden worden geïnformeerd over de actualiteit van wet en besluit. Daarna wordt in subgroepen, samengesteld op soortgelijkheid van kantoren, op praktische wijze ingegaan op een drietal onderwerpen: de vergunnign, het advies en het ondernemerschap. Met zo’n zestig deelnemers per dag, verwacht de NVA drie weken nodig te hebben om iedereen bij te praten. Het is nog niet bekend wanneer de WFD-dagen nu precies worden gehouden.

Reageer op dit artikel