nieuws

NVA spreekt Aon en Fortis aan op Saab-polis

Archief

De NVA heeft de Amerikaanse assurantiemakelaar Aon (NVA-lid) en de betrokken risicodrager Fortis Corporate Insurance (FCI) aangesproken op het bestaan van de nieuwe merkenpolis van Saab. Evenals de NBVA vindt de NVA zulke exclusieve contracten ongewenst.

De merkenpolis van Saab wordt in een volmacht van FCI ondergebracht door Aon, via het assurantiekantoor van Saab Nederland, Armac Assurantiën. In een reactie op het nieuws over de Saab-polis stelt NVA-bestuurder Frank de Jong resoluut: “Risicodragers hebben een geloofwaardigheid en betrouwbaarheid jegens het overige met hen samenwerkende intermediair hoog te houden. Dit soort contacten dienen niet voorbehouden te blijven aan één intermediair.”
FCI heeft de protesten van NVA en NBVA in beraad en wil om die reden nog niet reageren. Co van Angelen, topman bij het zusterbedrijf Amev, heeft al wel zijn verbazing geuit over het bestaan van de Saab-polis en de rol van FCI daarbij als risicodrager. Bij Aon was niemand bereikbaar voor commentaar.
Pijnlijk
De NVA moet extra pijnlijk getroffen zijn door het nieuws over het bestaan van de Saab-polis en de betrokkenheid van Aon Nederland daarbij. Aon is namelijk niet alleen een belangrijk en invloedrijk NVA-lid, Aon-directeur Uri Coronel is tevens vice-voorzitter van de vereniging. Coronel kondigde onlangs aan op de NVA-Ledenraadvergadering dat hij zijn functie van vice-voorzitter ‘om persoonlijke redenen’ ter discussie stelt.

Reageer op dit artikel