nieuws

NVA sluit 6% van totale hypotheekproductie

Archief

Het totale aantal via NVA-kantoren gesloten hypotheken bedroeg vorig jaar 34.650. Dat is ruim 6% van de totale hypotheekmarkt waar 524.253 hypotheken gesloten werden.

Dit blijkt uit een enquête onder 224 NVA-leden. Het gemiddelde NVA-kantoor sloot 33 hypotheken met een totale hypotheekomzet van f 5.885.000. Het aantal afgesloten hypotheken is sterk afhankelijk van de inkomensklasse van de NVA-kantoren. Een kantoor met een inkomensklasse van minder dan f 600.000 sloot gemiddeld zestien hypotheken, de kantoren in de inkomensklasse van meer dan f 2,4 mln verwerkten gemiddeld 98 hypotheken.
De NVA-kantoren zagen de provisie-ontvangsten uit hypotheken het sterkst groeien, namelijk met 26,8%. De provisie-ontvangsten uit assurantiën en financiële dienstverlening namen toe met 10,9%, die uit schadeverzekeringen met 8,3% en die uit levensverzekeringen met 13,3%.
De kosten voor de NVA-kantoren groeiden gemiddeld met 5,3%, het bedrijfsresultaat nam toe met 19,3%, het totale aantal polissen met 5%.

Reageer op dit artikel