nieuws

NVA roept tijdschrift ‘Business’ tot de orde

Archief

De NVA heeft afstand genomen van een mailing van het tijdschrift Business Rijnstreek, waarin de suggestie wordt gewekt dat de tussenpersonenorganisatie in samenwerking met Business een actie op poten heeft gezet.

NVA-leden in de Rijnstreek werden afgelopen maand benaderd door de uitgever van het tijdschrift Business om met een advertentie in te haken op een actie waarbij in het blad een jaar lang aandacht besteed zou worden aan de NVA. In de mailing werd gesuggereerd dat de actie samen met de NVA en de Leidsche Assurantie Club (LAC) op poten was gezet. Geen van beide organisaties waren van het bestaan van de actie op de hoogte.
LAC onderdeel NVA
Ferry Elzinga, die de mailing namens Business Rijnstreek opstelde, geeft toe dat het slordig was om de mailing te versturen voordat er contact gelegd was met de NVA of de LAC. “De NVA liet ons weten niet gelukkig te zijn met de gang van zaken. Overigens, de LAC heb ik helemaal nooit te pakken kunnen krijgen. Ik dacht namelijk dat de LAC een onderafdeling van de NVA was, maar dat blijkt ook al niet te kloppen”, aldus Elzinga.
De tijdschriftenreeks Business wordt uitgegeven door een franchise-organisatie met 22 deelnemers in het land. Iedere vestiging richt zich op business to business binnen de eigen regio.
Volgens de NVA onderscheiden de tijdschriften van Business zich door een sterke vermenging van redactioneel beleid met advertentie-acquisitie. “Zodra wij ze bijvoorbeeld tien regels tekst aanleveren gaat er bij wijze van spreken een mailing uit naar onze leden dat het blad met een NVA-special komt, waarin zij vanzelfsprekend kunnen adverteren. Wij versturen ze om die reden geen persberichten meer”, aldus woordvoerster Hella Kuijpers.

Reageer op dit artikel