nieuws

NVA maakt Haagse studenten warm voor assurantiebedrijf

Archief

De NVA organiseerde vlak voor de zomervakantie voor vijftig propedeuse studenten Bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool een voorlichtingsdag over de verzekeringsbedrijfstak.

Berend Tooms, vennoot van de Haagse Assurantiehuis Adviesgroep en voorzitter van de NVA-regio Den Haag, opende de dag met een lezing onder het motto ‘Verzekeren is allesbehalve saai’. Ron Smids, directiesecretaris bij de NVA, gaf daarna tekst en uitleg over de structuur van de bedrijfstak en de positie van het intermediair. Adrie le Noble van Philipse Assuranties ging vervolgens in op de praktijk van alledag.
Het middagprogramma was gevuld met excursies naar de diverse assurantiekantoren. Bovendien moesten de studenten aan het eind van de dag nog een aantal opdrachten in groepsverband uitwerken.
De voorlichtingsdag past in het beleid dat de Commissie Onderwijs & Arbeidsmarkt van de NVA, namelijk: ‘vissen in de vijver met aankomend personeel’.
Is dit het toekomstige arbeidspotentieel? De NVA maakte in ieder geval dankbaar gebruik van de mogelijkheid door de studenten naar NAW-gegevens te vragen in ruil voor een gratis afdruk van de foto.

Reageer op dit artikel