nieuws

NVA heroverweegt deelname aan branchebreed ISI-project

Archief

De NVA heeft haar deelname aan het project InnovatieScenario’s voor het Intermediaire kanaal (ISI) op een laag pitje gezet.

“Het zou een branchebreed project worden, waaraan – behalve Nationale-Nederlanden – ook andere grote verzekeraars zoals Delta Lloyd, Aegon en Fortis mee kunnen doen. Dat komt niet van de grond”, zegt NVA-beleidsmedewerker Ruud van Bommel.
In het ISI-project ontwikkelen kennisinstellingen en technologiebedrijven samen met assurantieadviseurs een toekomstvisie voor de bedrijfsvoering over vijf jaar. De scenario’s moeten de tussenpersoon laten zien welke factoren een rol spelen in de branche en in welke richting de bedrijfstak zich kan ontwikkelen.
Inmiddels hebben Generali en Reaal zich aangemeld voor het project. Dit is voor Van Bommel vooralsnog geen reden om weer actief deel te nemen. “Het moeten wel verzekeraars zijn die enig marktaandeel vertegenwoordigen”, luidt de reactie. De NBVA laat weten “niets te begrijpen van de stap van de NVA. Of er nu één verzekeraar of vier verzekeraars mee doen, is niet interessant. Voor ons is de eerste doelstelling de toekomstscenario’s te schetsen. Onze inbreng daarbij vinden wij van belang”.
ISI-projectleider Hugo ter Doest van het Telematica Instituut vindt het jammer dat de NVA dit signaal afgeeft. “Overigens hebben wij nog wel contact met elkaar.” Makelaar en taxateur van assurantieondernemingen Cisco Barão heeft zich gemeld bij het Telematica Instituut in Enschede, dat de ISI-kar trekt. Andere participanten zijn ABZ, Microsoft, Nationale-Nederlanden en de kennisinstellingen TU Delft en het Telematica Instituut. @PLI = Inmiddels hebben de eerste twee workshops plaatsgevonden. De scenario’s worden gepresenteerd op een internetsite, op video’s, in workshops en op demo-software. Gedurende het hele project hebben de tussenpersonen zelf een belangrijke rol: als bron van informatie en om de haalbaarheid van de diverse scenario’s te bepalen.

Reageer op dit artikel