nieuws

NVA en NBVA waarschuwen voor Stichting Financiële Diensten

Archief

Een rekening van de Stichting FIDI Financiële Diensten heeft veel tussenpersonen op het verkeerde been gezet

 Volgens de begeleidende brief houdt de stichting zich onder meer bezig met klachtenbemiddeling en klachtenregistratie. Voor een abonnement op dit pakket wordt een bedrag van € 250 in rekening gebracht. Dit wordt een “facultatieve jaarlijkse bijdrage” genoemd. Verder meldt de stichting dat zij geschillen die zij niet kan oplossen, doorverwijst naar Kifid of de AFM. De toezichthouder, die inmiddels zelf tientallen telefoontjes heeft binnengekregen over deze ‘dienstverlener’ meldt echter nooit contact te hebben gehad met deze stichting. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel is Peter Schoenmaker zowel voorzitter, secretaris als penningmeester van de Stichting FIDI. Hij was gisteren onbereikbaar voor commentaar. NVA en NBVA hebben hun leden inmiddels geadviseerd de rekening te negeren.

Reageer op dit artikel