nieuws

NVA besteedt opleidingsactiviteiten uit

Archief

DE NVA besteedt alle opleidingsactiviteiten van het Huibers-instituut uit aan NVA-lid Lukassen & Boer (Papendrecht).

Met de uitbesteding wil de NVA de professionele uitbouw van de opleidingsactiviteiten realiseren en zo invulling geven aan een speerpunt binnen de NVA, namelijk ondernemingsondersteuning.
De uitbesteding aan Lukassen & Boer is mede ingegeven door het feit dat na het vertrek van de vorige directeur van het Huibers-instituut, Jan Schrijver, de NVA ondanks naarstig speuren geen opvolger heeft kunnen vinden. “Met mijn IT-achtergrond ben ik toen op het idee gekomen van outsourcen. Lukassen & Boer wilde graag een eigen opleidingsinstituut en wij wilden de opleidingsactiviteiten behouden. Daarom is gekozen voor deze constructie,” zegt NVA-directeur Niels Mourits.
Ook volgens directeur Kees Boer is de keus voor zijn kantoor niet zo vreemd. “Zowel Ed Lukassen als ik zijn uit het onderwijs afkomstig. Wij hebben cursussen geschreven en gegeven voor het Huibers-instituut. Na het vertrek van Jan Schrijver hebben wij een aantal werkzaamheden overgenomen en op een gegeven moment kwamen wij tot de conclusie dat wij samen met een secretaresse van het instituut de boel aan het runnen waren. Daarnaast hebben wij als Lukassen & Boer altijd al de wens voor een eigen opleidingsinstituut gehad. Zodoende hebben wij aan NVA-directeur Niels Mourits een voorstel gedaan en daarbij aangegeven dat wij graag bij de uitvoering van de onderwijsactiviteiten betrokken zijn. NVA-bestuurslid Jan Muller is ook bij deze besluitvorming betrokken geweest.”
In de nieuwe situatie blijft de naam Huibers-instituut gehandhaafd en deze blijft ook van de NVA. Lukassen & Boer zorgt voor de uitvoering van alle activiteiten. Dat betekent dat ook de inkomsten naar het assurantiekantoor zullen vloeien. “Het risico daarentegen is ook voor ons”, zegt Boer. “Over de inkomsten en uitgaven zijn in het outsourcing-contract afspraken gemaakt”, aldus Mourits.
Kees Boer legt zijn functie als voorzitter van de NVA-commissie Onderwijs & Arbeidsmarkt neer. “Vanuit diverse commissies moet er input komen voor activiteiten van het Huibers-instituut en vanuit deze commissie mag je de meeste input verwachten. Dat zou kunnen leiden tot belangenverstrengeling en daarom heb ik mijn functie neergelegd.”
Boer wordt in deze functie opgevolgd door NVA-bestuurslid Jan Muller, die onder meer ook voorzitter is van de Federatie van Assurantieclubs.

Reageer op dit artikel