nieuws

Nuvema-polis voor groep van 35 uitvaartondernemers

Archief

Uitvaartverzekeraar Nuvema heeft samen met een groep van 35 uitvaartondernemingen een verzekeringsproduct ontwikkeld, de NKU Uitvaartpolis.

De naam van de polis is afgeleid van de naam die de 35 bedrijven voor hun koepel hebben gekozen: Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging. De NKU wil een kwaliteitsborg voor nabestaanden zijn en loopt daarmee vooruit op de invoering van een keurmerk voor uitvaartverzorging. Wat Bovag voor de autobranche is, wil de NKU voor de uitvaartbranche zijn, zo heet het.
Via een ‘uitvaartkrant’ hebben de NKU-bedrijven zich aan één miljoen huishoudens gepresenteerd. De 35 ondernemingen zeggen goed te zijn voor 20.000 uitvaarten per jaar, uitgevoerd op 75 uitvaartcentra. Zij willen vooral hun marketingactiviteiten bundelen onder de NKU-vlag. Verder is een gedragscode opgesteld, met regels over de helderheid over te leveren diensten en prijzen.
In de krant, en op de website www.nku.nl, wordt onder meer aandacht gevraagd voor de NKU Uitvaartpolis. Volgens Nuvema-directielid Arend de Vries is het bijzondere daarvan dat de premie is afgestemd op de prijzen die lokaal gelden voor uitvaartdiensten. Die systematiek is Nuvema niet vreemd. De Vries: “Van ons reguliere product bestaan er ook al tweehonderd verschillende pakketten.”

Reageer op dit artikel