nieuws

Nuva-directeur Hazelhoff geschorst

Archief

De raad van commissarissen van uitvaartverzekeraar en -verzorger Nuva heeft algemeen directeur Luc Hazelhoff (52) naar huis gestuurd.

“Ik had vorige week maandag een afspraak met hem, maar toen ik in Meppel kwam, bleek hij geschorst”, aldus een verraste Koos Vermeulen, directeur van beoogd fusiepartner AVVL. Volgens Vermeulen verliepen de fusiebesprekingen, onder leiding van interim-fusiemanager Ton van der Wiel, goed. “Ik heb tijdens die besprekingen geen groot probleem geconstateerd.”
Volgens de voorzitter van de raad van commissarissen van Nuva, Siemen Vegter, gaat de fusie gewoon door. “Volmondig ja.” Als reden voor de schorsing geeft hij alleen aan dat er “een verschil van inzicht over de totstandkoming van de fusie” is. Dat conflict is dan een Nuva-aangelegenheid, want AVVL-directeur Vermeulen had geen problemen met Hazelhoff? “Die uitspraken zijn voor zijn rekening. Daar ga ik niet op reageren”, aldus Vegter.
Hoofdrolspeler Hazelhoff ontkent dat sprake is van een schorsing. “Ik ben niet geschorst, sta niet op non-actief, ik zit gewoon even thuis.” Volgens Hazelhoff heeft hij andere ideeën over de fusiestrategie van de raad van commissarissen. “Ze hebben daarop gezegd aan het einde van mijn arbeidscontract te moeten gaan werken. Dat moet dan maar. Jammer.” Toch heeft Hazelhoff nog geen afscheid genomen van Nuva. “Er zijn andere mogelijkheden.” Commissarissen die opstappen? “Bijvoorbeeld ja.”
Fusie
Nuva en AVVL zijn al sinds mei 1999 in de slag om tot een fusie te komen. Gezien de complexe verenigingsstructuur verloopt dat proces vrij traag. Afgelopen najaar spraken beide verenigingen de prognose uit deze zomer tot een fusie te komen. De verzekeringsbedrijven zouden vanuit Diemen geleid gaan worden door Vermeulen, terwijl Hazelhoff werd gezien als de topman van het uitvaartverzorgingsbedrijf, geconcentreerd in Meppel. Voor het fusiebedrijf komt een nieuwe naam, waarin Nuva en AVVL niet meer voorkomen.
Volgens fusiemanager Van der Wiel vertraagt het vertrek van Hazelhoff de fusie niet. “Dit was niet gepland, maar levert verder geen moeilijkheden op. Het bedrijfsplan, dat mede is opgesteld met Vermeulen en Hazelhoff, is goedgekeurd door alle commissarissen; ook die van Nuva. En dat plan voer ik uit. Midden juni moet de fusie een feit zijn.”
Bert van der Weide (39), directeur van Nuva Verzekeringen, neemt vooralsnog de taken van Hazelhoff waar.

Reageer op dit artikel