nieuws

Nuts-oproep nieuw personeel niet aan dovemansoren gericht INT =

Archief

De eerste informatieavond die Nuts voor aspirant-werknemers heeft gehouden, is een succes geweest. Er kwamen tweeënzeventig mensen op af van wie er een week later twintig waren gecontracteerd.

Onder het motto ‘Doe ‘ns Gek!!! Verzeker jezelf van een fantastische baan!’ heeft Nuts op paginagrote (en kleinere) krantenadvertenties twee informatie-avonden aangekondigd voor aspirant-werknemers. Omdat het ziekenfonds van Ohra (Arnhem) gaat integreren met het Nuts-ziekenfonds (Den Haag), heeft Nuts in Den Haag circa vijftig nieuwe werknemers nodig. De eerste informatieavond op 19 juli is dus succesvol geweest. Bij het ter perse gaan van dit nummer moest de tweede informatie-avond nog worden gehouden.
Voor alle medewerkers van het Ohra-fonds worden in Arnhem interne oplossingen gezocht. “Zeventig van de negentig zijn al onder de pannen”, zegt Hans Koeleman, woordvoerder van Delta Lloyd Nuts Ohra. “Voor de overigen wordt nog een nieuwe werkplek gezocht.”
Eind vorig jaar liet Nuts-topman Freek van Leeuwen weten dat bij Nuts de komende drie jaar honderd (van de achthonderd) arbeidsplaatsen zouden moeten verdwijnen. Op de vraag hoe dit te rijmen valt met het aantrekken van vijftig nieuwe mensen, zegt Koeleman (Van Leeuwen is niet voor een antwoord beschikbaar): “Dat is een herstructurering op langere termijn die gaat om functies en dus geen consequenties heeft voor de mensen die er zitten.”
Labels Nuts en Ohra
Volgens Koeleman is er nog geen besluit genomen over de naam van de nieuwe ziekenfondscombinatie. De veronderstelling dat die naam op z’n minst zal moeten bestaan uit de naam Nuts, omdat die naam anders zou verdwijnen (de particuliere Nuts-polissen zullen namelijk verkocht gaan worden onder de naam Delta Lloyd) wijst Koeleman van de hand. “De naam Nuts verdwijnt niet, want hoe het fonds ook gaat heten, de ziekenfondslabels Nuts en Ohra zullen blijven bestaan.”

Reageer op dit artikel