nieuws

Nuts-label voor de tussenpersoon: vergeet het maar

Archief

Nuts-Aegon verzond Nuts Nieuws, een relatie-magazine met antwoordkaart. Door de publiciteit nieuwsgierig geworden, heb ik de informatiekaart ingezonden voor mijn (via mijn eigen agenstchap gesloten) post.

Het was mogelijk op de kaart een assurantie-aviseur te vermelden. Ik heb hiervan geen gebruik gemaakt, in de veronderstelling dat wanneer relaties worden gemaild de desbetreffende tussenpersonen van de respons op de hoogte worden gehouden. Met de ruzie tussen Aegon en Nuts in het achterhoofd, was ik nieuwsgierig naar de handelwijze.
Het toegestuurde pakketje gaf uitsluitsel. De afzender was Nuts en niet Nuts-Aegon en al helemaal niet de betrokken tussenpersoon. Overigens zat de adressticker behoorlijk scheef, de n.a.w. gegevens waren zonder aanhef, de informatie was zeer slordig gevouwen en het pakket was niet vergezeld van een begeleidende brief. Eén van de twee brochures vermeldde dat voor meer informatie de polis uitkomst zou bieden. Met andere woorden: eerst de post sluiten alvorens nadere informatie wordt verstrekt, terwijl je bovendien prompt moet reageren omdat je er anders nog aan vastzit ook!
Nuts zal wel melden dat direct writers zo werken. Echter, zij komen aan mijn gegevens via een bij het intermediair afgesloten post. Ik heb door deze gang van zaken het sterke vermoeden, dat de tussenpersoon ook wordt overgeslagen wanneer rechtstreeks een post wordt aangeboen.
Wie zegt overigens dat de relatie bij het insturen van de informatiekaart de tussenpersoon noemt die de post bij de maatschappij heeft aangebracht? Wordt deze agent als dank voor het aanbrengen zo gemakkelijk gepasseerd? Dient een maatschappij dergelijke nieuwe produktie niet via de geregistreerde tussenpersonen na te streven? In plaats van de “Zeker Beter Internationaal” ziektekostenpolis met als eye catcher: “Blijvend naar het buitenland” luidt mijn motto voorlopig: “Zeker NIETS van NUTS weten” maar “Blijvend via het Intermediair”.
B. Vellinga Vellinga Assurantiën B.V. Doorn

Reageer op dit artikel