nieuws

Nuts gaat (weer) in Leven

Archief

Ziektekostenspecialist Nuts Verzekeringen gaat zich omvormen tot een ‘all care’-verzekeraar. Nuts (onderdeel van de holding Nuts-Ohra) zal hiervoor met diverse nieuwe producten op de markt komen in de employee- en personal-benefitssfeer.

Ook heeft de verzekeraar aangekondigd weer levensverzekeringen te gaan verkopen. Dit is opmerkelijk, aangezien in 1993 werd besloten om het levenbedrijf in z’n geheel te verkopen aan de VSB. “Dat was een weinig verstandige keus”, zegt de nieuwe commercieel directeur Hans Buitenhuis van Nuts, afkomstig van Generali.
Honderd banen
De 840 medewerkers werden onlangs op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen van Nuts. In het congresgebouw in Den Haag kregen zij te horen dat er honderd arbeidsplaatsen komen te vervallen als gevolg van veranderingen in bedrijfsprocessen en de invoering van een nieuw automatiseringssysteem voor ziekenfondspatiënten. Deze reorganisatie komt voort uit een Business Process Redesign-traject dat sinds najaar 1996 wordt uitgevoerd in samenwerking met Coopers & Lybrand.

Reageer op dit artikel