nieuws

Nu ook individueel ANW-produkt Aegon

Archief

Na het collectieve ANW+ Pensioen heeft Aegon nu ook het individuele ANW-produkt op de markt gezet. De risicoverzekering, die enkele varianten kent, is gedoopt tot Aegon Nabestaanden Pensioen.

Het Aegon Nabestaanden Pensioen voorziet in een standaard- en een maatwerkoplossing van het ANW-hiaat. Bij de standaardrisicoverzekering ontvangt de partner direct na het overlijden een maandelijkse uitkering, ongeacht eventuele inkomsten of ANW-uitkering. De uitkering is op jaarbasis minimaal f 22.800 en maximaal f 10.000.
Maatwerk betekent dat de partner na het overlijden eenmalig een belastingvrij bedrag ontvangt. Deze bepaalt vervolgens zelf – afhankelijk van de situatie (bijv. leeftijd jongste kind) – op welk moment hiermee een rente-uitkering wordt aangekocht. Het Nabestaanden Pensioen kan ook op twee levens gesloten worden.
Collectief
Het collectieve ANW+ Pensioen staat alweer enige tijd op de Aegon-schappen. Ook dit produkt heeft een standaard- en maatwerkvariant, dat wil zeggen een direct ingaande of een uitgestelde maandelijkse uitkering.
Voorwaarde voor het collectieve contract is dat ten minste 75% van de personeelsleden met een ANW-gat (minimaal 10 werknemers) deelnemen. Aegon belegt de ingelegde premies. Met behulp van de overrente kan de uitkering jaarlijks worden aangepast aan de ANW-index.
Het intermediair krijgt bij het sluiten van ANW-contracten met nieuwe relaties een interessante provisie: 50% over de eerste f 5.000 premie, 40% over de volgende f 10.000 en 20% over de rest. In totaal maximaal f 15.000. De doorlopende provisie is 2%. Die twee procent vormt bij bestaande relaties de totale provisie.

Reageer op dit artikel