nieuws

Nu ook beroepsaansprakelijkheids-verzekering online te vergelijken

Archief

Bij het begin van dit jaar is Comoditas, via haar labels MKBdirect en Datishetverschil, gestart met een vergelijking van provisieloze beroeps-aansprakelijkheidsverzekeringen via internet.

Via Datishetverschil.nl wordt nu dus naast aov’s voor zelfstandigen de mogelijkheid geboden om ook de nettopremies van beroepsaansprakelijkheidverzekeringen met elkaar te vergelijken. “Uit de vele aanvragen die via MKBdirect en de VZZP (branchevereniging voor zzp’ers) binnenkomen, blijkt dat er behoefte bestaat aan een dergelijke verzekering. Het aantal aanbieders van deze verzekeringen is beperkt en premies zijn niet of nauwelijks online te berekenen”, aldus Comoditas.
Drie verzekeraars
De premies voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Nassau, Quinn en Liberty kunnen met elkaar worden vergeleken. De vergelijking is in eerste instantie gericht op zelfstandige professionals en kleine ondernemingen. In het voorjaar zullen de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen van Chubb aan de vergelijking worden toegevoegd.
Net als voor de aov wordt bij het sluiten geen doorlopende provisie maar een vast bedrag gerekend: _ 300 éénmalig en _ 65 per jaar voor het onderhoud en service. In de vergelijking worden de provisies getoond, zodat het prijsverschil duidelijk wordt.

Reageer op dit artikel