nieuws

NPP: hanteer bij ziekenhuisdaggeld de ruime uitleg

Archief

Het Nationaal Platform Personenschade (NPP) wijst onder meer aansprakelijkheidsverzekeraars erop dat de regeling voor ziekenhuisdaggeld ruim moet worden uitgelegd.

De NPP-aanbeveling ‘Ziekenhuisdaggeldvergoeding’ wordt in de praktijk toegepast op alle ziekenhuisopnames die gerelateerd zijn aan het ongeval. Dit betekent dat behalve de eerste opname, direct na het ongeval, ook de volgende opnames, mits gerelateerd aan het ongeval, voor vergoeding in aanmerking komen. “Deze ruimere uitleg wordt helaas nog niet door alle partijen gepraktiseerd. Dit blijkt tot vertraging in de afwikkeling te leiden”, aldus het NPP in zijn nieuwsbrief van juni.
De NPP Werkgroep Normering adviseert alle partijen om de ‘ruime’ uitleg over te nemen om discussie te voorkomen en het tempo in de afwikkeling van het schadedossier te bevorderen.

Reageer op dit artikel