nieuws

Novus autoglas- specialist heet voortaan Bamco

Archief

De autoglas-organisatie Novus, gespecialiseerd in het repareren van autoruiten, heeft haar naam veranderd in Bamco.

Aanleiding voor de naamswijziging was het intrekken van de licentie door Novus Inc., het Amerikaanse moederbedrijf. In kort geding eiste het moederbedrijf vervolgens – met succes – stopzetting van het gebruik van de naam Novus.
De Nederlandse Novus-organisatie veranderde haar naam vervolgens in Five-Star. Deze naamswijziging was echter van korte duur, toen op de dag van de bekendmaking bleek dat Dupont-autolakken dezelfde naam reeds voor een van haar activiteiten gebruikte.
Uiteindelijk werd besloten om de naam opnieuw om te dopen; dit keer in Bamco. Het is een naam die volgens woordvoerster E. Hoyer toevallig intern voorhanden was. “Waar de titel Bamco voor staat? Ik zou het zo één-twee-drie niet weten”, aldus Hoyer. Volgens de woordvoerster is er inmiddels een bodemprocedure gestart tegen de uitspraak in kort geding.
Onlangs splitste een deel van de bij Novus aangesloten herstelbedrijven zich af, omdat zij niet tevreden waren met het door Novus gevoerde beleid. Deze bedrijven handelen inmiddels onder de naam Autofocus.

Reageer op dit artikel