nieuws

Notarissen studeren levensverzekeringsrecht

Archief

De Koninklijke Notariële Broederschap gaat dit jaar in het kader van de verplichte permanente educatie in het notariaat een aantal studiedagen wijden aan het levensverzekeringsrecht, meldt Nationale-Nederlanden Levensverzekering.

Het gaat voorlopig om een proef. Aan het einde van het jaar zal worden bezien of deze studiedagen ieder jaar herhaald zullen worden.
Mr W.M.A. Kalkman, als jurist werkzaam bij NN Leven, zal daarbij als docent optreden. Hij heeft in het verleden gepleit voor een dergelijke uitbreiding van het opleidingspakket voor notarissen.
NN juicht het initiatief van de organisatie van notarissen toe. “Het is een goede zaak voor allen die bij het verzekeringsbedrijf betrokken zijn. In de praktijk blijkt namelijk wel eens dat notarissen moeite hebben met het levensverzekeringsrecht”.

Reageer op dit artikel