nieuws

Noordhollandsche: WA-premie met 7 tot 10% omhoog

Archief

De Noordhollandse van 1816 verhoogt per 1 april de WA-premies voor motorrijtuigverzekeringen met 7% en voor inwoners van de vier grote steden zelfs met 10%.

Voor de cascodekking is het beeld nog gevarieerder. In de regio’s 1 en 2 blijft de premie ongewijzigd, in regio 3 stijgt deze 5% en in de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht 10%. De premies voor beperkt casco stijgen overal met 5%.
Als reden voor de premieverhoging noemt de Noordhollandsche met name de toegenomen verhaalsmogelijkheden voor sociale verzekeraars. “Daarnaast neemt het aantal diefstal- en ruitschades weer toe.”
Omdat er de laatste tijd slechts een geringe vraag is naar de Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) – men kiest in het algemeen voor de Ongevallen Inzittendenverzekering – heeft de maatschappij besloten om in beginsel geen nieuwe SVI’s meer te accepteren. Bestaande verzekeringen worden gehandhaafd.

Reageer op dit artikel