nieuws

Noordhollandsche komt met aanvullende Bonusbeschermer

Archief

De Noordhollandsche van 1816 breidt per 1 juni de motorrijtuigverzekering uit met de ‘Bonusbeschermer’, een aanvullende dekking waarmee de verzekerde eenmaal per verzekeringsjaar een (schuld)schade kan claimen zonder verlies van opgebouwde bonus-maluskorting.

De klant behoudt tevens de dan geldende positie op de bonus-malusladder, maar bij een toekomstig royement zal wel rekening met het gebruik van de Bonusbeschermer gehouden worden. In de af te geven royementverklaring wordt dan het werkelijke aantal schuldschaden verwerkt, waardoor de inschaling bij de nieuwe verzekeraar op basis van het juiste aantal schadevrije jaren plaatsvindt.
De Bonusbeschermer kan gekozen worden op nieuw te sluiten motorrijtuigverzekeringen (met uitzondering van bromfietsen) als aanvullende dekking zowel op losse polissen als op verzekeringen in de Combipolis. Lopende polissen kunnen tussentijds met de Bonusbeschermer worden uitgebreid, tenzij er in het afgelopen jaar een (schuld)schade is gevallen. Dan is het meeverzekeren van de Bonusbeschermer uitsluitend per de hoofdpremievervaldatum mogelijk.
De premies voor de Bonusbeschermer zijn afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder en de dekking en liggen tussen _ 45 en _ 85 per jaar. De combikortingsregeling zowel als de commerciële regelingen zijn op de premies van de Bonusbeschermer van toepassing. De bonus-maluskorting is niet op de Bonusbeschermer van toepassing.
Voorwaarden
De Noordhollandsche heeft tevens de voorwaarden van de motorrijtuigverzekering aangepast aan Het Nieuw Verzekeringsrecht 2006 en de dekking wat uitgebreid. Zo is de dekking voor schade aan of verlies van motorkleding, -schoenen en -helm uitgebreid tot maximaal _ 750 voor de bestuurder en maximaal _ 750 voor de eventuele duopassagier.

Reageer op dit artikel