nieuws

Noordhollandsche gaat in Leven

Archief

Schadeverzekeraar Noordhollandsche van 1816 gaat zich binnenkort begeven op het terrein van de levensverzekeringen. Het eerste product dat op de markt komt, is een uitvaartverzekering. “Een eenvoudige, zonder toeters en bellen, geheel in stijl met onze overige producten”, aldus directeur Cas Verhage.

De oprichting van de levenmaatschappij – het project kreeg de titel ‘Meer leven in de brouwerij’ mee – is nog afhankelijk van de toestemming van toezichthouder DNB, maar die laat volgens Verhage niet lang meer op zich wachten.
Levensverzekeringen zou je niet direct associëren met de maatschappij uit het Noord-Hollandse Oudkarspel, die zich vooral richt op het segment van de eenvoudige schadeverzekeringen. “We hebben wel een tijdje een uitvaartpolis in ons pakket gehad, maar die verkocht slecht, omdat het intermediair deze gewoon rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar bleef sluiten”, licht Verhages mededirecteur Lex Verëll toe. Nu gaat de Noordhollandsche het zelf proberen met een uitvaartpolis. “Die is zeer concurrerend”, aldus Verëll. “We ‘hangen’ de polis in ons eigen gezinspakket, zodat de tussenpersoon ook deze verzekering digitaal kan sluiten.”
Alleen doorlopend
Het baanbrekende van het nieuwe product is dat alleen doorlopende provisie wordt uitgekeerd. “Die is variabel en bedraagt tussen de 0% en 20%. Het is geen naturaverzekering; de klant kan kiezen voor een verzekerd bedrag tot _ 15.000. Verder houden we het eenvoudig: geen dekkingsuitbreidingen die het product nodeloos duur maken.”
Lees verder pag. 4
Wel biedt de polis een kinderdekking (_ 3.000 tot 18 jaar) voor _ 1,50 per maand. Het verzekerde bedrag kan naar keuze worden geïndexeerd met 1% tot 3% per jaar. “De polis is niet winstdelend. We maken ook geen onderscheid tussen rokers en niet-rokers. Omdat de uitvaartdekking onderdeel wordt van onze combipolis, telt hij wel mee voor het bepalen van de pakketkorting, maar op de uitvaartverzekering zelf geven we geen korting.”
Scherp
Volgens Verëll is het brutotarief (inclusief provisie) van Noordhollandsche zeer scherp: “De premie ligt zo’n 25% onder de tarieven van de andere aanbieders van uitvaartpolissen.”
Verëll en Verhage hebben hoge verwachtingen van deze stap: “Wij zijn ervan overtuigd dat de markt rijp is voor zo’n helder en dus goedkoop uitvaartproduct”, zegt Verhage. “Bovendien biedt de doorlopende provisie continuïteit aan de kantoren. We sluiten al zeshonderd polissen per dag; het moet dus mogelijk zijn om een behoorlijk volume in het uitvaartsegment te sluiten”, aldus Verëll.
De volgende stap is het lanceren van een eigen overlijdensrisicopolis. “Dat moet dan wel volgens onze eigen standaard mogelijk zijn, dus daar zijn we nog mee bezig.”
plaats. Aan de tocht van 170 kilometer – via Den Oever en Medemblik naar Bakkum aan Zee – deden ruim vijftig relaties en medewerkers mee.

Reageer op dit artikel