nieuws

Noorderkroon nu 100% Delta Lloyd Nuts Ohra

Archief

Assurantiekantoor Noorderkroon uit Almere is volledig eigendom geworden van Delta Lloyd Nuts Ohra.

De oprichters van Noorderkroon Financiële Adviesgroep, Maarten Snels en Roland Veenhuizen, verkochten vorig jaar al 35% van de aandelen aan Nuts Ohra Beheer. Eenvoudig ging dat niet, omdat de ondernemingsraad van Nuts destijds geen vertrouwen had in de aankoop van toenmalig Ohra-topman Dan Huesmann. Punt van geschil was onder meer de optie tot koop van de resterende 65%.
Naar nu blijkt, is die optie een dwingende geweest. “In principe streven we naar minderheidsbelangen in assurantiekantoren”, zegt woordvoerder Paul Boehlé. “Maar destijds is met Nuts Ohra de afspraak gemaakt om ook de resterende aandelen te kopen, en die afspraak komen we nu na.” Overigens is Delta Lloyd Nuts Ohra ook 100% eigenaar van onder meer de Breggeman Groep en Finac (Utrecht).
Omzet
De leiding van Noorderkroon komt per 1 juli in handen van Olaf Cuiper (42), afkomstig van William Mercer (voorheen het pensioen- en hypotheekbedrijf van Sedgwick Noble Lowndes). Huidig directeur Jan van den Hooff, sinds 1999 werkzaam op ad-interimbasis, is vertrokken.
Noorderkroon haalt uit de verkoop van levensverzekeringen een jaarlijkse omzet van f 55 mln. Bij het Almeerse bedrijf werken tweehonderd mensen, waarvan vijftig als buitendienstadviseur.

Reageer op dit artikel