nieuws

‘Nog volop markt voor doorlopende reisverzekeringen’

Archief

De markt voor doorlopende reisverzekeingen is in beweging en nog lang niet verzadigd. Nieuwe aanbieders blijven zich daarom aandienen. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau MoneyView.

Uit recente onderzoekscijfers blijkt dat zo’n 1,3 mln Nederlanders drie of meer keer per jaar op vakantie gaan. Toch wisten verzekeraars vorig jaar maar 350.000 doorlopende reisverzekeringen te verkopen. De dertig aanbieders, die door MoneyView onderzocht zijn, hebben dus nog wat werk voor de boeg.
Uit het onderzoek blijkt tevens dat er tussen de produkten grote verschillen qua inhoud, dekking en flexibiliteit bestaan. Ook de prijzen van de produkten variëren sterk. Zo komt de ANWB met een gezinsverzekering in het onderzoek bijvoorbeeld twee maal zo duur uit de bus als het vergelijkbare produkt van Stad Rotterdam.

Reageer op dit artikel