nieuws

NOG verlaagt premie voor risicopolis spaarhypotheek

Archief

NOG heeft haar risicopremies voor de spaarhypotheek verlaagd, met name voor verzekeringen op twee levens. Ook is de provisieregeling voor tussenpersonen gewijzigd.

Nieuw bij NOG is de invoering van niet-rokerspremies voor de risicopolis gekoppeld aan de spaarhypotheek.
De risicopremie per maand op één leven is verlaagd met gemiddeld 3% voor rokers, én 6% voor niet-rokers. De premie voor een dekking op twee levens bedraagt gemiddeld 11% lager voor rokers, én 22% lager voor niet-rokers, op voorwaarde dat beide verzekerden twee jaar of langer niet roken.
Een voorbeeld: een niet-rokende man (33) en niet-rokende vrouw (28) sluiten een hypotheek op twee levens van f 200.000 voor 30 jaar. De risicopremie van f 77,70 per maand ligt daarmee fors beneden het oude tarief van f 96,40 per maand.
Lagere provisie
Met de wijziging van de premiestructuur is ook de provisieregeling gewijzigd. Voor spaarhypotheken op één leven blijft de provisie 2% van de hypotheeksom. Bij verzekering op twee levens is de provisie naar 2,25% verlaagd. Voorheen beliep de provisie 2,5%.
Binnen het arrangement met het hypotheekbedrijf van het Bouwfonds Limburgse Gemeenten (BLG) biedt NOG nu ook tweede hypotheken, waarbij de eerste hypotheek elders loopt. De maximum financiering bedraagt 115% van de executiewaarde. De rente-opslag is 0,5% bovenop het tarief tot 75% van de executiewaarde.

Reageer op dit artikel