nieuws

NOG introduceert hypotheekproduken

Archief

NOG heeft twee hypotheekprodukten op de markt gebracht: één voor het gebruik van meer fiscale mogelijkheden, en één met de mogelijkheid tot het beleggen in een of meer fondsen.

Het fiscale produkt, de Privé Depot Hypotheek, is niet anders dan een hypotheek gekoppeld aan een depot.
In plaats van het eigen geld in mindering te brengen op de koopprijs van huis, wordt het nu in een depot gestopt waarover de hypotheekrente minus 1,5% wordt vergoed. Als de rente boven de rentevrijstelling uit komt, wordt een deel van het geld overgeheveld naar het dividendfonds om te profiteren van de daarvoor geldende vrijstelling. Uit het depot kunnen premies voor onder meer de spaar- of levensverzekering worden betaald.
Met het tweede produkt, de Persoonlijk Vermogen Hypotheek, kan de hypotheekgever zijn spaarpremies beleggen in liquiditeiten, obligaties, en aandelen. Het produkt is een afgeleide versie van de unit-linked spaarverzekering Persoonlijk Vermogen Plan van NOG.
Verder kunnen bij de maatschappij ook tophypotheken, leningen tot 125% van de executiewaarde, in eigen beheer worden gesloten.

Reageer op dit artikel