nieuws

Nog geen besluit van Tica over regresconvenant WAO

Archief

Het Tica, de overkoepelende organisatie van de bedrijfsverenigingen, heeft in december geen besluit genomen over het ‘Regresconvenant WAO’.

Het convenant dat de behandeling van de WAO-regresdossiers standaardiseert, is mede bedoeld om uit een al jaren bestaande impasse te komen. Het sectorbestuur Schade van het Verbond van Verzekeraars heeft al zijn fiat gegeven.
Het convenant is gebaseerd op de volgende criteria: evenwicht in belangen, eenvoud, controleerbaarheid, voor alle WAO-dossiers, en ‘toekomstvast’.
Juridische discussies
Het sluiten van het convenant is volgens het Verbond belangrijk, omdat sinds 1990 de regresclaims WAO slechts gedeeltelijk of helemaal niet betaald worden. Het aanspannen van juridische procedures is zowel voor verzekeraars als bedrijfsverenigingen riskant en geeft in de praktijk aanleiding tot nieuwe juridische discussies. Het grote aantal openstaande dossiers genereert transactiekosten en onzekerheid over inkomsten of reserveringen.
“Door in te stemmen met het Regresconvenant kunnen historische en toekomstige regresclaims efficiënt worden afgehandeld”, aldus het Verbond. Het Tica heeft de beslissing aangehouden tot zijn vergadering van eind deze maand.

Reageer op dit artikel