nieuws

No-claim verzekering Centraal Beheer succesvol van start

Archief

In navolging van Interpolis en Generali heeft nu ook Centraal Beheer Achmea een no-claimverzekering geïntroduceerd, als aanvullende optie bij de autoverzekeringen. In april staat een vergelijkbaar product voor FBTO op de rol, meldt het concern.

Ruim een week na de introductie van deze nieuwe optie stond de teller al op ruim 3.000 aanvragen, vertelt manager productontwikkeling Randolf Kobus van Centraal Beheer.
De No-Claim Beschermer kost _ 55 per jaar, ongeacht de leeftijd of het soort autoverzekering van de klant. Hiermee kan één keer per jaar een schade worden geclaimd, zonder dat het premieconsequenties heeft.
Centraal Beheer heeft ongeveer 700.000 autoverzekerden in de boeken en streeft ernaar binnen enkele jaren aan circa 25% daarvan ook een no-claimverzekering te hebben verkocht. Kobus zegt met deze verzekering te mikken op de schades tussen de _ 200 en _ 750. “Kleinere schades laten de meeste mensen zelf repareren en grotere worden sowieso geclaimd. Maar juist in dat tussensegment wordt vaak getwijfeld tussen wel of niet laten maken, al dan niet met een behoorlijke terugval op de bonus-malusladder. Dat wordt door veel mensen als erg bezwaarlijk ervaren en daarop spelen wij met deze no-claimverzekering in.”
Een onderzoek van Trendbox heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van de bijna zeven miljoen auto’s in Nederland rondrijdt met enige vorm van blikschade.

Reageer op dit artikel