nieuws

No-claim blijft gehandhaafd

Archief

Het kabinet heeft op voorstel van minister Hoogervorst (VWS) besloten de no-claimregeling in de zorgverzekering te handhaven. De regeling wordt niet vervangen door een verplicht eigen risico.

Uit een evaluatie van de no-claimregeling uitgevoerd door onderzoeksbureau APE, blijkt dat de collectieve lasten in 2005 met _ 1,4 mld zijn gedaald. Verwacht wordt dat dit jaar sprake zal zijn van een daling van _ 2 mld. Op basis van de uitkomsten van de evaluatie concludeert minister Hoogervorst dat de no-claimregeling heeft gefunctioneerd zoals beoogd. “Verzekerden zijn zich door de no-claim beter bewust van de zorgkosten. Ze hebben bijvoorbeeld gekozen voor goedkopere medicijnen en hulpmiddelen.”
In april deed Zorgverzekeraars Nederland nog een “ernstig beroep” op Hoogervorst om de no-claimregeling af te schaffen.

Reageer op dit artikel